09 March 2016

Ngaihdam dil rawh se!

Dustin Lalkulhpuia hi Mizoram University-a kan zirpui, kum 2013-2015 batch English department-a Gold Medalist a ni. Literature-a tui tak, sportswriter ni bawk a ni a, zofooty.com-a an puipate zinga mi a ni. Tunah hian MZU English department-ah M.Phil a bei mek. Thian inkawmngeih tak kan ni a, kan fiamthu a sang narawh e. Kum 2014 khan Mizoram University-ah Literature Club kan dinho nghe nghe.

Tun hnai, Chapchar Kût 2016 vuakvetah hian internet khawvelah inhnialna a tam a; model pakhatin a zahmawh khuh nana thangchhuah diar vêta thla a lak vang leh, tleirawl tê pakhat thangchhuah kawr hain jeans kekawr tet haa thla a lak chungchang a ni ber. He thlalak pahnih hian inhnialna a chawk chhuak nasa a, 'ngaihdam dil rawh se' ti leh, 'ngaihdam dil a ngai lo ve' ti an tam hle. A kuthlei zualin thlalak an lo siam danglam bawk a. Tunlai Mizote facebook titi a tling.

Chumi denchhen deuhvin mi thenkhatin 'ngaihdam dil rawh se' tiin thil dang a behbawmah leh behbawm kher lovah thu an post nual a, nuihzatthlak tak tak leh hlimawm tak tak a ni a, man lo fe fea lo comment lah an tam thin. Mahnia chhiar nuih kur kur a awl hle. Kei pawh uan nuam tih takah, March ni 8, thawhlehni zing lam dar 2:02 khan facebook-a group lar ve tak pakhat 'ZORAM POLITICS'-ah chuan kan thianpa Dustin-a kahna thu ka post a, sap pakhat thla a lakpuina ka post tel a, a thu chu hei hi a ni:

'Hepa hian ngaihdam dil rawh se. Ngati nge sap te thla a lakpui a? Mizo a ni lo mi? Kan pi leh pute'n tarmit an vuah ngai si lo va, ngati nge he pa hian tarmit a vuah a? Ngaihdam dil rawh se. Ngati mge a jersey hak te khi awmzia? Adidas kutchhuak em ni? Mizo a ni lo mi ngati nge Adidas kutchhuak te a hak? Ngaihdam dil rawh se, Adidas kutchhuak ha lotute zawng zawng chungah. Hmanlaiin jeans kekawr an ha ngai lo, ngati nge hrenpereng a kaih mai loh? Ngaihdam dil rang rawh se.' tih chu.



Rin aiin mi'n an lo ngai thutak hlawm a! He thu ziah lai thleng mi 521-in like-in comment pawh 182 a awm tawh. Fiamthu a ni tih hre miah lova lo ngai thutak em em, a post-tu min sawt vak vak an awm a; chutih laia fiamthu a ni tih hre tho si, hetiang lampang chi post hrim hrim nin avanga comment an awm bawk a. Thenkhat chu fiamthu a nihna anga lo hlimpui an ni a, a then erawh chuan 'post awmze nei tak'-ah min lo chhuahsak bawk a. Comment lem nuam lo tak tak awm mah se, mahnia chhiarin ka hlimpui hle!

Comment thenkhat, uangthuanga post a ni tih man lo fe fe-te han dah ila, tlemte chu! 

Ma Muante post mawl tak niin k hria, A kawr hak leh a tarmit vuah te khi hmanlai ata tawha an tih thin angin anihna ang tur takin a hmang. Tarmit khi a zahmawh khuh nan a hmangin fashion takin a awm loh khi. a nihna diktakah a hmang zawk

Remruata R Yenloc I fiamthu a mi...?mi thil tih i lak kawi dan hi a atthlak lutuk,I THIL TIH HI KUMTLING TAWH,MI PANGAI TIH A TAN CHUAN "atna chikhat " A NI.

Lersia Tupa Achhana Chawngthu chhu khuh kal zel kha a niang

Mapuia Chhakchhuak thil re re hi hnialhrat bawp lawkah lak loh tur, khing khi kan hnam rohlu, kan hum halh tlat tur thil te nen a dang lam daih, chaw raw lo lutuk

Lalrohlu Infimate Sawsel tur in va hre hlawm reu ee... mi inchei dan,mi khawsak zia a buai2 lo te ang uu... post tupa poh khi athil khel aho... Sapa khian alak pui zawk po ni thei a.. ho teh tuh.

Castiel Winchester Khi pa khian kn mizo thl eng mah rwi sak a ny lo . . . . Hman hlut na rilru i pu lo hle mai . .

Caeser Caeser I thu post hi ka mawl zual zel dawn tihna mi.pawl engzat nge i chhiar.

Colney Stacy Comedian search atel vang hian milar in nilo,, intih lar tum vanga thu ziah teh vak lam anilo,, Govt Aizawl collage ah chauh ikal,, Thangchhuahkawr Chhu khuh nan a hman kan sawisel tih elhsen nan a hetiang iti hi thildik niin ihria em.. Kha Thangchhuah puan, Chhu khuh nan a hman kha ibialnu emaw ilam hnai anih vang nge? Hetiang zawnga deusawh zawnga irawh tih,,, Commedian search atel hian thil engkim in hre lo,, Govt. Aizawl Collage a Mizo subject lak vang khan Mizo ber ini lo.. I ţawngtheih avang khan Mizo rilru ihneh vek kher lo..

Aruati Hrahsel Khupchawng Ka gyh ve danah cuan,,tarmit vuah te h cu mit that loh na vag anya,mamwhna vag ani,,cuan 21st cnt.ah hyn kn thwmhnw hak te pwh a daglam co ve jel tr ani,,headhunter tia swi thn kn nh qa kn nh twh loh avagin tunly thuamhnw hak te cu kan phu ve alwm,,hei h cgkan na lh hmaswn na ani.,

Octobertwentyeight Man Utd comedian search a hmuilian zet kha a ni maw

Kholhring Melody thla chu lakpui ngey my mase ruak keng kung in an a awm velo a christian kan nih na mualpho thlak khopin ati lang ve lo ..tin hetyag nen teh khin chi poh ania mi tret trut my


Heng hi ka han thur chhuahte a ni a, a ngai ngaiin ka copy a ni. Comment hlimawm tak tak a tam hle a, chutih laiin comment thenkhat hi chu a ngeiawm ve duh phian! Thil huatthlala phei chu a ni lo nain. 'Intihlar tum vanga thu ziak' anga min puh phei khi chu thin a dek zar. Sawi belh loh theih a ni lo.


Kum 2005 atangin Vanglaini chanchinbu-ah article ka ziak tan a, hemi kum atangin chanchinbu-a thuziak ka chîng tan, tun thleng hian ka la chîng zui zel a. Ka tuina avang liau liauvin thu ka ziak thin a, Mizoram University-a MA (Mizo) ka chhuah hnuah pawh hna thawh tur dang pawh zawng eih lovin thuziak lamah ka inhmang tawp a; chanchinbu te kan enkawl zui a. Ka thuziak hi intihlar nana ziak ka nih lohzia chu, mahni hming diktak pawh hmang lova hming lem (pen name) ka hmang mai mai a ni. Hetiang a nih laiin mi thenkhat thinlungah 'intihlar tum vanga thuziak' tih lam a lo awm ang tih ngaihna ka hre lo reng reng. A mak ka ti viau a, huat chi-ah phei chuan ka ngai lem hlei law. Comedian Search tih vel phei chu, kum 8 kal ta daih (2008) thil mah ni se, eng emaw a awm hleka mite min deusawhna hmanrua a ni hrim hrim a, ngaiah ka neih tawh zawk a ni.

He thil hian facebook hi mi vengva leh chhah tak tak, mize chi hrang hrang awm khawmna a ni tih a tichiang viau a, hringnun zirlai tha tak a ni zel mai. Eng pawh ni se, mi uang tak ka nih avangin duhtawka thian fiam ngam tur ka nei hi vannei ka inti hle a, sim mai a la har ang!
Share:

1 comment:

  1. hahaha... min tihlim phian. Pathian hian mihring e hi min siam chikim em tih a lantir e. Faktu ringawt ni loa sawiseltu i hmu țeuh hian thuziak lamah i hlawhtlinzia a lantirah ka ngai. Keep it up (y)

    ReplyDelete

Eng nge i ngaihdân?

Total Pageviews

He blog-a thu leh hlate hi a ziaktu phalna lo chuan engti kawng zawng maha chhuah chhawn phal a ni lo. Chhuah duh i neih chuan ka profile-a email-ah emaw, TS Khupchong link-ah emaw mi rawn contact dawn nia.

Popular Posts (Last 30 Days)

Recent Comments

Blog Archive

Powered by Blogger.

Ka luh ṭhinna

Followers