28 November 2011


Krismas hi kan kum leh hun azirin kan hman dan a danglam chho zel a, chutichung pawh chuan kan naupan laia kan hman dan chu kan ngaih ber a la ni tho mai. Krismas kan nghahhlelh theih zia kha aw.. Eng vanga nghakhlel nge kan nih le? Eng nge nuam kan tihna chhan em em le?

Kum nga vel kan nih lai chuan thingtlang kilkhawr taka kan awm lai a ni a, kan hman dan pawh a mâwl thei ang ber a ni tawp mai. Lênkhawmna in tur bik liau liau chu biakin kawtah an sa a, a bang vel pawh hnahin an khuh vek a ni. Chutah chuan chhuahna tur kawngka pakhat an tikua a, chumi kuaa kan luh chuan krismas lenkhawmna in kan lut nghal a, kan kal tlang chuan biakin kan lut a ni nghal mai. Chu lenkhawmna tur bûk an sakah chuan kan nu leh pa, kan ni leh pi, kan u leh pute chu tui takin an zaikhawm tlak tlak mai ṭhin.

23 November 2011


* Rul chukah hi chuan ar hriak hnawih ila, a mawm hmak mai a ni.

* Sual hnathawh ni miah si lovah chuan hmêlchhiat hi pawi tak a ni, thlahte-ah a lang ngei ngei.

* Fa tihtlâk duh loh thu tlângaupui chuan a tâwpah fa tihtlâk loh pui pui an nei duh viau.

* Naupang ṭâmchhâwl tlei lo ṭap ṭapah hian nachhâwkna pe ila, an ṭap a bâng hmiah mai.

* Pathum awma pahnih inhrilhrûk sû sû hi pakhat tân a nuam lo duh phian.

* Vaiho lah hi sangha lu duh lutuk mai, sangha ṭînah a lu an telh duh hlek lo mai.

16 November 2011

1. Pitar hmeithai beng tha vak tawh lo pakhat hi zanah misual rual hian an rawk a. "Ka pi, i nunna i la duh chuan i neih zawng zawng min pe vek rawh; a nih loh chuan.." tiin an chemte kenin an tin vel a. Pitar chuan, "Mimâwl ho, tunge zan zanah chemte zuar ngai a?" a lo ti daih!

2. Hmeltha chhinchhiahna a nei kim vek. Biangsum pahnih, khuavang, khabe phir — a'n nui chiah mai chu kel chiah chiah.

3. A thiante'n, "Eng vangin nge zu i in tâk reng mai le..?" an tia, ani chuan, "I unaupa neihchhun Rangvamual-ah awm se, i nu Phunchawngah awm se, nang Melthum-ah awm la, i in lo bik dawn em ni?" a lo ti hlur.

4. Kan thianpa pawh khan miss call a dawng a, a call lêt a. "Tunge mi biak, biak che min tum mi, tu biak nge mi biak!" te a ti vel a, an ngawi vung vung a, "Mâwla," an tia, an dah daih.

12 November 2011

Sunhlu hi Euphorbiaceae chhûngkaw zinga mi a ni a, a botanical name chu Emblica Officinalis a ni. Thei rah lian tak a ni hran lo va, a kung pawh thingkung dangte anga lian tak a ni lo bawk. Mahse, mihring taksa tâna a thatna leh tangkaina erawh chu a tam em em a, thei rah dangte itsîk hial tham khawpin a hrisel a, a tui bawk a, a hming ang angin a hlu hle a ni.

Tlangram leh zâwlah inang rengin a to va, tlangram boruak erawh a ngeih deuh bîk niin a lang. Mizoram-ah pawh a kung hmuh tur a tam hle a, he’ngte hi phun chawp a ni lem lo va, a ram boruak hi a ngeih zâwng tak a ni tih a chiang hle a, a mi chêngte tân chuan a vânneihthlâk hle.

07 November 2011

Facebook ka chhuahsan lailâwk avangin ka nunah thil danglam lo thleng leh tun hmaa ka tih thin ka tih tâk lohte a awm ta nual a! Chu’ngte chu ka’n tarlang ang e.

* Zan mutna hun ka ngah ta hle.
* Lehkha zir thei turin ngaihtuahna leh hun thawveng zâwk ka nei thei ta.
* Kawnga kal chunga phone ka bih ngur ngur thin kha ka sim thei ta.
* Zing thawh hlim atanga facebook nghal char char avanga hnathawh leh class ka tlai ziahte kha ka pumpelh ve ta!
* Ka mit pawh a lo hahdam thei ta zâwk a. Lu nâ pawh ka nei tlêm ta zâwk bawk.
* Ka phone battery charge paw’n a lo daih rei ta zâwk a.
* Facebook-a na tak taka min sawiseltu leh thu hahthlâk tak takte ka pumpelh ta.

04 November 2011

A tha ber dawn em tih chu ka la hre hauh lo va, mahse, facebook lam hi ka lut tlem ang ka ti thin a, ka lut tlem tak tak thei bawk si lo va. November ni 4, zing lam khan ka deactivate ta ringawt a ni.

Ka thian thate kha ka ui angreng khawp mai! Mahse, thian tak tak anga ngaih theih chin chu an phone no. ka nei hlawm tawh tho va, thil pawi eng em a thleng lovang chu maw..

November ni 1 atang khan exam (mai mai!) kan nei a. Chuta a thiama ka'n thiam loh turu rapthlak zia kha! Zir ila chu a zia deuh mahna. Exam pawimawh vak a nih loh avangin ka la serious lo hrim hrim a, mahse, ka rilru ngaihtuahna han bo zia kha!

Subscribe to RSS Feed Twitter-ah pawh ka awm e!